Dolar 38,1889
Euro 44,0459
Altın 4.202,62
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 20°C

Memur pozisyonunda çalışanların en çok mezun olduğu bölümler

Memur pozisyonunda çalışanların en çok mezun olduğu bölümler
26 Mart 2025 16:40
A+
A-

Memur pozisyonlarında çalışanların hangi bölümlerden mezun oldukları, kamu sektöründe iş gücünün hangi alanlarda yoğunlaştığını gözler önüne seriyor. Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre, işletme bölümü, memur pozisyonunda en fazla mezun olunan bölüm olarak öne çıkıyor.

Diğer bölümler ise belirli oranlarla iş gücüne katkı sağlamaya devam ediyor. İşte memur pozisyonundaki çalışanların en çok tercih ettiği ilk 5 bölüm:

1. İŞLETME (YÜZDE 23)

İşletme bölümü, memur pozisyonlarında çalışanlar arasında en yüksek oranla yer alıyor. Yüzde 23’lük bir oranla işletme mezunları, kamu sektöründe en fazla temsil edilen grup.

2. İKTİSAT (YÜZDE 8)

Yüzde 8 oranıyla iktisat bölümü, memur pozisyonlarında çalışanlar arasında ikinci sırada bulunuyor.

3. KAMU YÖNETİMİ (YÜZDE 6)

Kamu yönetimi bölümü ise yüzde 6’lık bir oranla, memur pozisyonlarında en çok tercih edilen üçüncü bölüm. Kamu sektörü yönetimi konusunda eğitim veren bu bölüm, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırıyor.

4. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ (YÜZDE 2)

Yüzde 2 oranıyla dördüncü sırada yer alan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü, iş gücü piyasası, işçi hakları ve endüstriyel ilişkiler alanlarında uzmanlaşan mezunlar yetiştiriyor.

5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler bölümü, son sırada yer alsa da, bu bölümün mezunu başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipler.

Haber-Şule DEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.