Anadolu Üniversitesi’nde Yapay Zekâ Zirvesi: Uzmanlar Dijital Çağı Tartışacak

Anadolu Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iş birliğiyle dikkat çekici bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Yapay Zekâ Zirvesi”, farklı disiplinlerden alanında uzman isimleri bir araya getirerek, yapay zekânın dezenformasyonla mücadeledeki rolünü ve eğitimden sanata kadar uzanan uygulamalarını ele alacak.
21 Nisan Pazartesi günü saat 09.30–17.00 arasında Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte, TBMM Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştirecek.
Dijital Çağda İnsan Olmak: Sanattan Gerçeğe
Zirvenin ana konuşmacısı olarak yer alacak İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker, “Yapay Zekâ Çağında İnsan Olmak: Sanattan Gerçeğe İnsan” başlıklı sunumuyla katılımcılara ilham verecek.
İki Oturumda Farklı Bakış Açıları
Etkinlikte iki ayrı panel oturumu gerçekleştirilecek. İlk oturumda, “Belirsizlikler Çağında Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Sınamalar” teması işlenecek. Oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr. Oğuz Göksu üstlenirken, aşağıdaki konulara odaklanılacak:
- İdris Kardaş: Türkiye’nin Dezenformasyonla Mücadele Politikaları ve Yapay Zekâ
- Gökhan Varan: Yapay Zekânın Dünü, Bugünü ve Yarını
- Doç. Dr. Mustafa Bostancı: Yapay Zekâ Okuryazarlığı
- Buğra Ayan: Kurumsal Kapasite Geliştirmede Yapay Zekâ Etkisi
Sanat, Eğitim ve Tasarımda Yapay Zekâ
İkinci oturumda ise “Sinema, Sanat, Tasarım ve Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları” konuşulacak. Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eriş moderatörlüğünde gerçekleşecek bu bölümde şu isimler yer alacak:
- Doç. Dr. Özgür Çalışkan: Film Makinesinden Yapay Zekâya: Sinemada Anlatı, Üretim ve Eğitim
- Doç. Dr. Özer Çelik: Makine Öğrenmesinden Üretken Yapay Zekâya: Eğitim Materyallerinde Akıllı Dönüşüm
- Dr. Öğr. Üyesi Emel Güler: Yapay Zekâ ile Açıköğretimin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar
- Arş. Gör. Berkem Bulut: Yapay Zekâ Destekli Grafik Tasarım Denemeleri: Midjourney