Ekonomik boykot nedir? CHP neden boykot yapıyor?
CHP’nin ekonomik boykot çağrısına üniversite öğrencileri de destek verdi. 2 Nisan tarihinde Türkiye genelinde birçok üniversite öğrencisi, belirli markaları hedef alarak bir günlük alışveriş yapmama kararı aldı.

ÖZEL HABER- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar, ekonomik boykot çağrısına dönüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bazı firmalara yönelik boykot çağrısında bulunmasının ardından üniversite öğrencileri bu tepkiyi daha ileri taşıyarak ders boykotu başlatmıştı.
Şimdi ise öğrenciler, bu protestoları ekonomik boykota dönüştürme kararı aldı. Türkiye’nin birçok ilindeki üniversitelerde eğitim gören gençler, “Ekonomik gücümüzü kullanıyor, bayram sonrası tüketime bir günlük ara veriyoruz” sloganıyla 1 günlük tüketim boykotu gerçekleştirecek. Bu kapsamda, öğrenciler alışveriş yapmayarak ekonomik bir tepki ortaya koymayı amaçlıyor.
Ekonomik boykot çağrısına Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere birçok okuldan öğrenci destek veriyor.
EKONOMİK BOYKOT NEDİR?
Ekonomik boykot, tüketicilerin siyasi veya sosyal nedenlerle belirli şirketleri, ürünleri veya hizmetleri satın almaktan kaçınması anlamına gelmektedir. CHP’nin ekonomik boykot çağrısı ve üniversite öğrencilerinin bu harekete destek vermesi, siyasi gerilimleri daha da artırırken, toplumun farklı kesimlerinden de tepkiler gelmeye devam ediyor.