Dolar 38,1889
Euro 44,0459
Altın 4.202,62
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

Okullarda akran zorbalığı alarmı! 

Okullarda giderek artan akran zorbalığı, çocukların ruh sağlığını ve akademik başarılarını tehdit ediyor. 

Okullarda akran zorbalığı alarmı! 
6 Nisan 2025 19:54
A+
A-

ÖZEL HABER- Son yıllarda artan şiddet olayları ve sosyal medya kullanımı, okul çağındaki çocuklar arasında akran zorbalığını endişe verici boyutlara taşıdı. Uzmanlar, zorbalığa maruz kalan çocukların hem psikolojik hem akademik anlamda büyük zarar gördüğüne dikkat çekerken, aileler ve eğitimciler bu konuda daha duyarlı olmaya çağrılıyor. 

Akran zorbalığı; fiziksel şiddet, alay etme, dışlama, tehdit etme, dedikodu yayma ve siber zorbalık gibi farklı yollarla karşımıza çıkıyor. İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklar arasında özellikle sosyal medya üzerinden yapılan zorbalık, son dönemde ciddi artış gösterdi. 

OKULDA GÜVENLİ ORTAM ŞART 

Eğitimciler, zorbalığın önüne geçebilmek için okullarda güvenli ve kapsayıcı bir ortamın sağlanmasının şart olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre rehberlik servislerinin daha etkin çalışması ve öğretmenlerin öğrenci davranışlarını dikkatle gözlemlemesi, zorbalığın erken fark edilmesinde kritik rol oynuyor. 

Uzmanlar, zorbalıkla mücadelede en önemli adımın evde başladığını belirtiyor. Anne ve babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları, onları dinlemeleri ve desteklemeleri, çocukların yaşadığı sorunları daha kolay ifade etmelerini sağlıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.